Meniu Închide

Magazine online custom in PHP si MySQL

Pentru crearea unui magazin online putem alege o varianta open source (ex: Prestashop, Woocommerce, Opencart) sau putem alege o varianta custom creata special pentru necesitatile afacerii dumneavoastra.

Avantajele alegerii unei solutii custom constau in primul rand configurarea fara restrictii a functionalitatii magazinului online. Nu mai suntem legati de vesnicele restrictii sau limitari ale plugin-urilor sau sau ale platformei alese. In aceeasi masura nu mai suntem legati nici de limitarile de performanta in cazul unui numar foarte mare de produse sau de parametrii.

Atunci cand la finalizarea unei comenzi parametrii specifici ai produselor influenteaza stabilirea preturilor, a timpilor, a modalitatilor si conditiilor de livrare va trebui sa se construiasca un altgoritm personalizat pentru fiecare business. Platformele actuale obisnuite nu pot pune mereu la dispozitie intr-un sistem unitar toate facilitatile pe care le dorim. Din acest motiv este nevoie in aceste cazuri de o solutie custom.

Argumente pro si contra unei solutii custom

Avantaje

– Viteza si capacitate mare de prelucrare si de afisare

– Configurarea specifica a parametrilor produselor

– Configurare specifica a regulilor in cosul de cumparaturi

Dezavantaje

– Consum mare de resurse in cazul modificarii sau dezvoltarii functionalitatii ce se traduce in preturi mai mari de implementare si intretinere

Un exemplu de functionalitate custom:

Exemplificam mai jos cazul in care se impune calculul distantelor pana la o anumita destinatie si respectiv a pretului de transport

Daca dorim sa livram un produs configurabil ce poate avea o anumita perioada de productie, la o anumita distanta, data si ora de livrare si folosind sistemul propriu de transport, dupa finalizarea cosului de cumparaturi si calculul pretului total, urmam urmatorii pasi:

1 Alegem destinatia.

2 Calculam distanta si timpii de parcurs pana la destinatie.

3 Alegem data livrarii in functie de calculul timpilor

4.Alegem metoda de plata, datele de facturare si finalizam comanda

In toti acesti pasi putem aplica diverse reguli de pret si restrictii privind distantele, timpii si modalitatiele de plata. Deasemenea se pot adauga diverse mesaje de informare privind restrictii aplicate sau facilitati furnizate.